4 lækre opskrifter på det perfekte fyld til din pizza
Er du også helt vild med pizza? Og synes du også, at dem du laver selv derhjemme er langt bedre, end dem man kan købe nede ved et pizzeria? Så står du sikkert og mangler nogle gode ideer til, hvad du kan komme ovenpå af fyld på dine pizzaer, fordi du allerede har prøvet det meste. Men bare rolig. I artiklen her får du et samlet overblik over nogle af de forskellige opskrifter til fyld på en pizza, der er derude. Så er det bare at prøve dem fra en ende af og finde ud af, hvilken en du synes smager allerbedst. Læs med. Der er lidt til enhver smag her i artiklen.
Start med dejen
Lad os starte med det vigtigste: dejen til din bund. Nogle mennesker kan godt lide at købe en færdiglavet pizzadej nede fra supermarkedet af, hvor andre godt kan lide at lave deres egen dej fra bunden af. Mange af dem, som køber en færdiglavet dej, ved faktisk ikke, hvor nemt og skønt det er at lave sin egen pizzadej fra bunden. Dog er der intet galt med at købe en færdiglavet pizzadej. Det sparer man en masse tid med, og hvis man køber en ordentlig en, smager de ofte rigtig godt. Dog kan du jo også vælge at lave en pizzadej fra bunden. På linket her får du en opskrift på den bedste pizzadej, du kan forestille dig. Så er det bare at komme i gang med at bage den, så du derefter kan lave nogle af de mange skønne opskrifter på fyld til din pizza.
Pizza med spinat og pølse
Den første opskrift er en lækker en med spinat og pølse. Her skal du bruge en tomatbase, revet ost (her er revet mozzarella rigtig lækkert), lidt frisk spinat, olivenolie, en smule hvidløg (her kan du eventuelt vælge en olivenolie med hvidløg i) samt nogle skiver af en god salami. Herefter skal du jo blot påføre de forskellige ingredienser til din pizza og bage den. Husk at påføre masser af olie til din spinat, så den ikke brænder på i ovnen. Her kan du dog også vælge at komme spinaten på den bagefter, den har været i ovnen. Langsomt vil spinaten bliver kogt på grund af varmen fra pizzaen.
Pizza med karamelliserede rødløg og rødbeder
Den næste opskrift er en lækker pizza med karamelliserede rødløg og rødbeder. Måske lyder det lidt for spændende til det, du normalt går efter på dem. Men derfor skal du ikke dømme den på dens fyld, for den er faktisk utrolig lækker. Til at lave dine karamelliserede rødløg skal du selvfølgelig bruge nogle rødløg, noget smør eller olie og noget balsamico. Her skal du blot stege løget på panden med smørret i cirka 10 minutter, hvorefter du kommer balsamicoen over dem. På den måde bliver de karamelliserede. Derudover skal du bruge nogle rødbeder skåret i meget tynde skiver og en fast ost du kan komme på toppen. Her er en emmentaler rigtig godt. Husk at komme lidt olie på dine rødbedeskiver, inden du kommer pizzaen i ovnen.
Pizza med kartofler og grøn pesto
Den næste opskrift er en lækker en med kartofler og grøn pesto. Du kender sikkert en helt almindelig version med kartofler på, men har du prøvet at komme lidt grøn pesto under kartoflerne? Her skal du bruge en god grøn pesto, hvor der er nok til at fylde hele bunden. Derudover skal du selvfølgelig bruge nogle kartofler, du har skåret i helt tynde skiver, så de kan blive færdigstegt på pizzaen i ovnen. Så skal du faktisk blot samle de to ingredienser. Pestoen nederst og de skiveskårne kartofler ovenpå. Her kan du så vælge at komme lidt lækker mozzarella ovenpå kartoflerne, hvorefter det hele skal i ovnen. Hvis du gerne vil gøre din pizza lidt ekstra sund, kan du tilføje lidt rucola ovenpå kartoflerne, når den er kommet ud af ovnen. Det smager himmelsk.
Pizza med broccoli og asparges
Den næste opskrift er en lækker version med broccoli og asparges. Denne slags er helt ideel til vegetarer eller dem, som gerne vil have lidt ekstra grøntsager i deres hverdag og på deres pizza. Her skal du starte med at komme lidt tomatsovs på dejen. Herefter skal du påføre stykkerne af broccoli og asparges (skåret i relativt små stykker, så de kan blive stegte ordentligt i ovnen) på din pizza. Til slut skal du komme lidt fast mozzarella på pizzaen i mellemstore stykker, så de rigtigt kan blive opvarmet og flyde ud på din pizza. Husk at komme lidt olivenolie ovenpå grøntsagerne, så de ikke brænder i ovnen. Når du tager din pizza ud af ovnen, smager det også rigtig godt, hvis man kommer lidt revet parmesan over den, samt lidt rucola, som kan give den noget friskt og lækkert, hvis man er til det.